دوشنبه, 12 شهریور 1397 ساعت 10:47

سامورایی ها در ایران

سامورایی ها در ایران تقریبا از زمانی که فیلمهای سامورایی کارگردان فقید ژاپنی (آکیرا کوروساوا) توی ایران به نمایش در آمد، شخصیت سامورایی برای خیلی ها ناشناخته و برای خیلی ها دیدن این هنر از نزدیک دست نیافتنی بود. اما سال ۱۳۸۸ بود که شخصی بنام (شیهان اشرفی) این فنون را در چنته داشت. ایشان دوره دیده مدرسه سامورایی کاتوری شینتو ریو (قدیمی ترین مدرسه سامورایی ژاپن) بود و استاد ایشان همان استاد معروف سامورایی (اوتاکه سنسی بزرگ) بودند. علاقمندان برای دیدن این هنر شمشیرزنی اصیل سامورایی به محل تمرین ایشان رفتند و در کمال بهت و ناباوری جوانی را دیدند که لباس سامورایی به تن کرده و با شمشیر سامورایی در مکانی آرام و به دور از هیاهو روبروی پرچمی ژاپنی دوزانو نشسته و در حالت مدیتیشن بسر می برد، آرام آرام این سکوت شکسته و فضای سالن پر از صدای برش های شمشیر او می شود. تکنیک های شمشیرش همانند نت های موسیقی در کنار هم آهنگ دلنشینی ایجاد می کند و آرام آرام ریتم خاصی بخود می گیرد. از صدای برش شمشیرش میتوان به قدرت تیغه شمشیرش پی برد اما آرامش و تسلط او بر روی بدن و فنونش نشان از تبحر و تجربه خاص او بود.…
پنج شنبه, 03 دی 1394 ساعت 10:12

دانلود کتاب پنج حلقه میاموتو موساشی

در این بخش می توانید کتاب پنج حلقه اثری ماندگار از میاموتو موساشی (بزرگترین سامورایی تاریخ ژاپن) را دانلود نمائید.
پنج شنبه, 05 آذر 1394 ساعت 12:01

10 نکته برای خرید شمشیر سامورائی

«10 نکته که شما قبل از خرید شمشیر سامورایی باید بدانید و آنها را لحاظ کنید» ممکن است که در طول عمر خود فقط بتوانید یک شمشیر سامورایی بخرید . قبل از خرید ، لطفاً وقت کوتاهی برای مطالعه این چند نکته بگذارید . ما می خواهیم هرکسی که علاقمند به داشتن یک شمشیر سامورایی اصل و و معتبر است را با استفاده از این نکات ، او را در خرید شمشیرش ترغیب کنیم . 1. فولاد :مهمترین نکته ایی که شما باید در خرید شمشیر سامورایی لحاظ کنید ، فولاد است . فولاد فوق العاده ایی که ، با فرآیند کوبیدن و تازدن که باعث جداسازی ناخالصی ها از سنگ آهن خام می شود ، آهنگر ژاپنی می سازد . در 100 سال گذشته ، تکنولوژی فلزکاری تا حدی پیشرفت کرده که فولاد خالص در دسترس به عنوان ماده ابتدایی است . یکی از جدیدترین نوع فولاد ها ، فولاد پودر شده ی سوئدی است که ناب ترین شکل فولاد با حداقل ناخالصی است . انتخاب فولاد حتی با بیشترین کربن پخش شده ضمانتی میخواهد که نقاط سستی در تیغه آهنگری شده ی پایانی وجود نداشته باشد . شروع کردن با فولاد سوئدی خیلی تمیز این اجازه را می…
دوشنبه, 10 آذر 1393 ساعت 06:29

راهنمای مراقبت از شمشیرهای ژاپنی

راهنمای چگونگی رسیدگی و مراقبت از شمشیرهای ژاپنی به طور سنتی، شمشیر ژاپنی مهمترین گنجینه مردم کشور ژاپن شده است. باید کارهایی را که می توانیم در جهت حفاظت از آنها انجام دهیم تا بدین گونه ادای احترامی به اجدادمان کرده باشیم، کسانی که شکل منحصر بفردی از هنر را خلق کردند. با شمشیرها باید با نهایت دقت رفتار شود تا به نگهدارنده ی آن آسیبی نرسد. همچنین حفاظت از آنها در برابر خط افتادن و زنگ زدن نیز ضروری است. الف . احتیاط هایی در جهت اداره نیپپون تو 1. همه شمشیرها، چه آنهایی که روکش ساده چوبی ) شیراسایا( دارند و چه آنهایی که دارای تجهیزات رسمی )کوشیرااِ( هستند، برای نگهداری از همه ی آنها به کیف مخصوص نیاز است. برای اجتناب کردن از امکان افتادن تصادفی، ابتدا سر غلاف ) کوجیری( وارد کیف شمشیر می شود. 2. برای حمل شمشیر، غلاف ) سایا( باید با دست راست نگه داشته شود. دسته ) تسوکا( رو به بالا گرفته شود و تیغه باید به پایین آویزان باشد. این اقدام از اتفاقات خطرناک جلوگیری خواهد کرد. 3. هر زمان که یک شمشیر نصب شده از غلاف یا کیف مخصوص اش خارج می شود، اطمینان حاصل کنید که حالت دسته شمشیر…
تنشین شودن کاتوری شینتو ریو (قدیمی ترین مدرسه شمشیرزنی سامورایی ژاپن) تنشین شودن کاتوری شینتو ریو 天真正伝香取神道流 یکی از قدیمی ترین هنرهای رزمی موجود ژاپن است، و یک مثال کامل از کُریو بوجوتسو (هنر جنگیدن با قدمت تاریخی) است. تنشین شودن کاتوری شینتو ریو به وسیله ایزاسا ایاِآنو، متولد 1387 میلادی در روستای ایزاسا (تاکُماچی در چیبا امروزی) که تمام مدت نزدیک معبد کاتوری (در شهر ساوارا و استان چیبا) زندگی می کرد، پایه گذاری شد. خود ریو 1447 میلادی را سال پایه گذاری خود معرفی میکند ولی برخی محققان ادعا میکنند که از نظر تاریخی حدود سال میلادی 1480 دقیق تر است... برای مشاهده ادامه مقاله لطفا اینجا را کلیک نمائید. مترجم: ارسطو خواجه یی عضو انجمن تحقیق و پژوهش آکادمی کن جوتسو ایران (بوشیکان)
شنبه, 08 شهریور 1393 ساعت 06:54

کتاب نیهون نو کاتچو

نیهون نو کاتچو (زره سامورایی های ژاپن) سامورایی ها حدوداً تا قرن پنجم میلادی از سپر استفاده می کردند که به این سپرها تِ داتِ گفته میشد.اما با گذشت زمان و ظهور سلاح های جدید همچون تاچی ، کاتانا ، ناگیناتا ، یاری و یومی )کمان بلند ژاپنی( رفته رفته نقش سپرها در نبرد کمتر شد و علت آنهم این بود که برای استفاده از این سلاح های تازه ظهور کرده باید از دو دست استفاده می شد و دیگر فرد نمی توانست تِ داتِ را حمل کند. شیوه جنگی سامورایی به گونه ایی بود که نیاز به زره های مقاوم و در عین حال انعطاف پذیر و سبک بود. در اوایل از زره های چوبی استفاده هایی شده است که با پیشرفت و گسترش دانش زره سازی که مانند دانش ساخت شمشیر از کشورهای چین و کره وارد ژاپن شده بود زره ها تکامل یافته بودند. در جلد اول کتاب شما با سه دوره اصلی ساخت زره آشنا می شوید دوره باستان ، دوره کلاسیک و دوره مدرن. به طریقی می توان برجسته ترین زره ژاپنی را او یوروی دانست. زیرا تنها توسط طبقه سامورایی ژاپن فئودال پوشیده می شد. از او یوروی برای اولین بار در قرن دهم…
شنبه, 08 شهریور 1393 ساعت 05:28

کیمونو - پوشش سنتی ژاپنی ها

کیمونو - پوشش سنتی ژاپنی ها كيمونو به عقيده بسياري از ژاپني ها زيباترين گنجينه ملي كشورشان است . واژه “كيمونو” در زبان ژاپني به معني پوشاك، جامه، تن پوش، لباس و چيزهاي پوشيدني است. كيمونو لباس سنتي ژاپن است و طرح و شكل آن طي دوره هاي تاريخ اين سرزمين تغييرات چشمگيري داشته است كه نشانگر اهميت و نگرش جامعه و فرهنگ هر دوره به اين پوشش است . آنچه امروزه مردان و زنان و كودكان ژاپني به اسم كيمونو مي پوشند تفاوت بسياري با كيمونوهاي اوليه دارد . برش، رنگ، جنس و طرح و تزئينات كيمونو به عواملي چند بستگي دارد : جنسيت، سن و سال، مجرد يا متأهل بودن و فرد مصر فكننده و نيز فصل سال و بالاخره مناسبت پوشيدن كيمونو. برای مطالعه و دانلود این مقاله می توانید روی عکس زیر کلیک نمائید:
یکشنبه, 19 مرداد 1393 ساعت 05:34

نیهونتو هنری زیبا ساخته شده از آهن

نیهونتو ( هنری زیبا ساخته شده از آهن و آتش) درباره­ی نیپونتو (شمشیر ژاپنی) گفته می­شود که هیچ همانندی در هر نمونه هنر ساخته شده از آهن ندارد. نیاکان کا زیباشناسی را حتی در ساخت سلاح، زره و شمشیر که به عنوان گنجینه مورد احترام بودند، دنبال کردند. هر شمشیر به وسیله­ی ویژگی های خاصی شخصیت داده شده است از جمله شکل خاص و خالص آن، ریخته گری بی نقص و با دقت تمام، جلای سطح فولاد و الگوی حرارت دهی منحصر به فرد آن که نمایانگر دوره­ی ساخت و مدرسه سازنده آن است. شمشیری که ما نیپونتو می­نامیم شامل نمونه­های مختلفی از تیغه است که عبارت هستند از کِن، ناگیناتا و یاری علاوه بر نمونه های متداول تاچی، کاتانا، تانتُو و واکیزاشی. تاچی: در بین شمشیرهایی که در موزه می­بینیم آنهایی که لبه به سمت پایین قرار داده شده است تاچی هستند. از دوره­ی هایِن تا اوایل دوره­ی مورُماچی شمشیر ها به صورت آویزان از یک بند یا تسمه دور ران بسته می­شدند. تاچی معمولا دارای انحنای زیادی است( سُری) و طول شمشیر معمولا بین 65 تا 70 سانتی متر است. کاتانا: گونه­ی شمشیر که از اواسط دوره­ی مورُماچی جایگزین تاچی شد و تا آخر دوره­ی اِدو استفاده می­شد.کاتانا…
سه شنبه, 24 تیر 1393 ساعت 19:26

تاتارا، کوره سنتی شمشیر سازی ژاپنی

تاتارا : کوره سنتی ژاپنی شمشیرهای سنتی ژاپنی از ماده ایی به نام تاماهاگانه ساخته می شوند. فرایند تولید تاماهاگانه ، بیش از هزار سال قدمت دارد. تکنولوژی تولید تاماهاگانه از طریق چین و کره به ژاپن آمده است. چون در زمان های گذشته ، اوکو-ایزومو در ناحیه سان این مرکز ساخت تاماهاگانه در ژاپن بوده است. قبل از قرن هشتم ، استان های قدیمی ، بیزن ، بینگو ، بینچو و میماساکا با نام کیبی شناخته می شدند. کیبی روی یک مسیر تجاری مهم قرار داشت که در سرتاسر ژاپن کشیده شده بود، و همیشه ناحیه بزرگ تولید سنگ آهن بود. در دوره باستان، کیبی مردمی قدرتمند داشت که اقتصاد قوی ایی بر پایه ی پرورش برنج داشتند، و در قدرت با مردم یاماتو برابر بودند، مردم یاماتو بعدها متحد ژاپن شدند و خط امپراتوری را آغاز کردند. عقیده ایی وجود دارد، که افسانه ی اژدهایی با هشت سر و هشت دم که یاماتا نو اوروچی نامیده می شود، در دمش شمشیر نشانه ی امپراتوری ـ آما نو موراکومو نو تسوروگی (کوساناگی نو تسوروگی) ـ پیدا شده است، وقتی که او توسط خدای باد سوسانوـاو در ناحیه ی اوکوـایزومو کشته شد، می توان از این رخ داد برای تشبیه…
چرا کن جوتسو کاتوری شینتو-ریو تمرین می شود؟ کن جوتسو کاتوری شینتو-ریو ("سبک شمشیرزنی خدای کاتوری") یک سبک مبارزه شمشیرزنی ژاپنی از سال 1460 میلادی می باشد و شامل تکنیک های شمشیر بلند، شمشیر کوتاه، چوب، نیزه، ناگیناتا و مبارزه با دست خالی می باشد. کاتوری شینتو-ریو رسماً به عنوان "گنجینه فرهنگی ژاپن" توسط دولت ژاپن در سی و پنجمین سال شووا (1960) به رسمیت شناخته شد. این اولین هنر رزمی است که به رسمیت شناخته شد. اخلاقیات در کاتوری شینتو-ریو: بنیانگذار مدرسه ما «ایزاسا چویسای ایه نااو» به همه شاگردان کن جوتسو کاتوری شینتو-ریو تاکید کرده است: "پیروزی از طریق مبارزه ، پیروزی واقعی نیست. پیروزی حقیقی از طریق دستیابی به یک هدف بدون اتکا به سلاح و یا خشونت بدست می آید. این راهی است به سوی صلح واقعی. در واقع ، این راه ، طریقت صلح را دربر دارد." هنری رزمی برای همه: کاتوری شینتو-ریو فقط برای دفاع شخصی مفید نیست بلکه به همان اندازه برای سلامتی شما مفید واقع می شود. برای کودکان: کن جوتسو کاتوری شینتو-ریو باعث ایجاد شخصیت ، نظم ، تقویت تمرکز ، عزت نفس و احترام به دیگران می شود. به علاوه، کاتوری هم شبیه تحرکات ورزش های دیگر، مهارت فیزیکی مانند…
چهارشنبه, 04 تیر 1393 ساعت 19:31

تسوکاهارا بوکودن ( سامورایی افسانه ای)

مهلک ترین سامورایی ژاپنی دوران خودش که شهرتش را توسط مبارزه و نبرد با بهترین متخصصان هنرهای رزمی کشورش بدست آورده است. او جنگجویی ایده آل بود که هرگز در مبارزاتش ...
چهارشنبه, 17 مهر 1392 ساعت 09:25

کاتانا - روح سامورایی های ژاپن

کاتانا - روح سامورایی های ژاپن کاتانا اصولا برای بریدن اجزا بدن طراحی شده تا زخمی کردن دشمن، به همین دلیل هر تیغه آن به شکل خاصی طراحی شده‌است تا قدرت برندگی آن هر چه بیشتر اثرگذار باشد. نام معروف ترین سازندگان شمشیر کاتانا در جهان: 1 - ماسامونه 2 - هاتوری هانزو 3 - موراماسا 4 - آماکونی 5 - مونه چیکا بیشتر کاتاناها در حدود 107 سانتیمتر هستند (این اندازه از نوک شمشیر تا انتهای دسته می باشد)، تیغه کاتانا معمولا بین 66 تا 71 سانتیمتر است و این باعث می شد که تسوکا در حدود 36 سانتیمترباشد ، بسیار کوتاه تر از دسته تاچی و نوداچی. کاتانا در یک سایا (غلاف) حمل می شد و در کمربند سامورایی (کاکو اوبی) قرار می گرفت. در اصل، آنها کاتانا را طوری حمل می کردند که تیغه رو به پایین قرار بگیرد. این آسان ترین راه برای یک سامورایی زره پوش بود که این شمشیر بلند را حمل کند. اندازه یوروی (زره سامورایی) باعث شده بود که کشیدن شمشیر از هر نقطه دیگر بدن با مشکل مواجه شود. هنگامی که سامورایی زره به تن نداشت، او شمشیر را طوری حمل می کرد که تیغه آن رو به بالا باشد، این…
شنبه, 23 شهریور 1392 ساعت 09:27

انواع مختلف تسوکا ماکی

در مقاله زیر می توانید با انواع تسوکا ماکی به صورت مصّور آشنا شوید. shino maki katate maki kata hineri maki kawa tsumami maki gangi maki naka biku maki kata tsumami maki moro tsumami maki tsumami kozakura gawa maki jabara kumi age maki fuji maki katate maki dashi menuki jabara kake maki kawari ito maki
شنبه, 22 تیر 1392 ساعت 06:28

چگونگی تمرین ذاذن

در این مقاله می توانید راههای تمرین ذاذن برای به دست آوردن آرامش جسمی و روحی در هنرهای رزمی مشرق زمین را تجربه کرده و تمرین کنید.
یکشنبه, 22 ارديبهشت 1392 ساعت 19:26

فرآیند ساخت شمشیرهای سامورائی

در این مقاله می توانید فرآیند ساخت شمشیرهای اصل سامورائی را به طور مصور مشاهده نمائید.
دوشنبه, 02 ارديبهشت 1392 ساعت 10:26

هوزون (شناسنامه شمشیر سامورایی)

در این مقاله با شناسنامه های شمشیر سامورائی آشنا می شوید.
دوشنبه, 14 اسفند 1391 ساعت 10:16

آموزش جمع کردن هاکاما - قدم به قدم

در این مقاله می توانید طریقه جمع کردن هاکاما را قدم به قدم آموزش ببینید و دانلود نمائید.
جمعه, 11 اسفند 1391 ساعت 15:26

داچی - استقرار پاها

در این مقاله می توانید داچی ها و استقرار پاها در هنرهای رزمی ژاپنی را مشاهده و دانلود نمائید.
جمعه, 11 اسفند 1391 ساعت 15:19

اصطلاحات تخصصی کاراته

در این مقاله می توانید اصطلاحات هنر رزمی کاراته را مشاهده و دانلود نمائید.
جمعه, 24 آذر 1391 ساعت 07:55

جوتسو و دو

(جوتسو و دو) فرق هنر جنگ و روش هنر چیست؟ در این مقاله با این دو سیستم اصلی هنرهای رزمی ژاپنی آشنا خواهید شد.
جمعه, 24 آذر 1391 ساعت 07:51

سوجوتسو (هنر بکارگیری نیزه)

در این مقاله با هنر سوجوتسو ( هنر بکارگیری نیزه در هنرهای رزمی ژاپنی) آشنا خواهید شد.
یکشنبه, 05 آذر 1391 ساعت 10:38

چوجی - آئین پاک کردن شمشیر سامورائی

چوجی (آئین پاک و تمیز کردن شمشیرهای سامورائی) در مقاله زیر مراحل باز و بسته کردن شمشیر سامورائی و تمیز کردن آن را به صورت مصورمی توانید مشاهده و دانلود نمائید.
یکشنبه, 05 آذر 1391 ساعت 08:48

ذن به قلم تایسن دشیمارو

مقاله ذن به قلم تایسن دشیمارو یکی از اساتید برجسته ذن را می توانید در زیر مشاهده و دانلود نمائید.
یکشنبه, 05 آذر 1391 ساعت 08:46

ذن در هنرهای رزمی

مقاله ذن در هنرهای رزمی - منبع ماهنامه رزم آور
مقاله ای زیبا در مورد تامشی گیری - تست برش با شمشیر سامورائی در این مقاله می توانید با زوایای برشهای تامشی گیری هم آشنا شوید.
در این مقاله می توانید کتاب کامل زندگینامه میاموتو موساشی را مشاهده و دانلود نمائید.
در این مقاله توضیحاتی در مورد کاتاهای نیتن ایچی ریو داده شده است.
در این مقاله با تعدادی از کامائه ها و کاتاهای اصلی مدرسه هیوهو نیتن ایچی ریو آشنا می شوید. این مدرسه توسط شمشیرزن افسانه ای ژاپن میاموتو موساشی بنیانگذاری گردید.
یکشنبه, 07 آبان 1391 ساعت 15:00

دیکشنری کامل کن جوتسو

در این بخش دیکشنری کامل اصطلاحات و کلمات کلیدی کن جوتسو در غالب یک دیکشنری که توسط شیهان اشرفی به تالیف رسیده است و آقای پروار عضو انجمن تحقیق و پژوهش آکادمی کن جوتسو ایران گردآوری نموده اند را برای علاقمندان قرار داده ایم. عزیزانی که عضو آکادمی کن جوتسو ایران هستند می توانند تمامی اصطلاحات مربوط به هنر کن جوتسو را در این دیکشنری مطالعه نمایند. بخشهای مختلف شمشیر سامورایی بوهی (Bōhi) :شیار بزرگ یا بلند روی تیغه شمشیر بوکن (Bokken) :شمشیر چوبی تمرینی بوکوتو (Bokutō) :شمشیر چوبی تمرینی بوشی (Bōshi) :خط آبدیده ی روی کیساکی بو (Bu) :واحد اندازه گیری ژاپنی (تقریبا 12/0 اینچ) چوجی (Chōji) :روغن مورد استفاده برای مراقبت از شمشیر چوکوتو (Chokutō) :شمشیری صاف و خیلی قدیمی که تنها یک لبه داشت (بعضی مواقع قسمتی از شمشیر دو لبه بود). چو (Chu) :متوسط ، میانه ، وسط دای (Dai) :بزرگ یا بلند دایشو (Daishō) :یک اصطلاح سنتی که برای یک جفت از شمشیرهای بلند و کوتاه مورد استفاده قرار میگیرد. دایتو (Daitō) :شمشیری که بیشتر از 2 فوت بلندی داشته باشد (هر فوت تقریبا 5/30 سانتیمتر است). دوتانوکی (Dōtanuki) :نوعی شمشیر نبرد که شبیه به یک کاتانا با تیغه بسیار ضخیم است . فوچی (Fuchi)…
اندرزهای بیست گانه استاد فوناکوشی – اندرز 15 Hi to no te-ashi wa ken to omoe 15) به دستها و پاهایتان بعنوان شمشیر نگاه کنید ضربه مشت را طوری اجرا کنید که انگار شمشیری در دست دارید، به این معنی که تکنیک‌تان باید به تیزی و بُرنده‌گی یک شمشیر باشد. این گفته‌ی فوناکوشی، کاراته و کن جوتسو را به موازات یکدیگر قرار می‌دهد. استفاده از دست همانند شمشیر، یک اصطلاح قدیمی در کاراته است. از نظر فلسفی، هنرهای رزمی و مذهب ذن رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند. هر دوی آنها هر نوع وابستگی را منع می‌کنند. وابستگی انسان را آسیب‌پذیر می‌کند. شخص می‌تواند به یک تکنیک و یا تاکتیک وابسته شود و اینطور فکر می‌کند که با بکار بردن آن در مبارزات خود همیشه پیروز خواهد بود. اگر انسان به تکنیکی وابسته شود، قدرت برخورد با شرایط مختلف را از دست می‌دهد. هنرجو می‌بایست تمامی تکنیک‌ها را تمرین کند. تمرین در تمامی تکنیک‌ها باعث می‌شود چشمهایتان نیز عادت کنند، و این عادت باعث می‌شود تا غافل‌گیر نشوید. با این روش می‌توانید نمایی از حریفتان داشته باشید تا در لحظه مناسب، حرکت لازم را انجام دهید. منبع : کتاب کاراته و اندرزهای اخلاقی
پنج شنبه, 08 تیر 1391 ساعت 08:55

معرفی کتاب

در این بخش 3 جلد کتاب به نامهای زیر معرفی می گردد. علاقمندان می توانند جهت سفارش کتاب با شماره های درج شده تماس گرفته و کتاب را دریافت کنند: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- معرفی کتاب هاگاکوره اثر یاماموتو چونه تومو طريقت سامورايي استوار بر مرگ است. انگاه كه بايد بين مرگ و زندگي يكي را انتخاب كني بي درنگ مرگ را برگزين. آن هنگام كه تحت فشار انتخاب زندگي يا مرگ قرار گرفته اي لزومي هم ندارد به هدف خود برسي. (ص 25) خرد آن كسي كه با مشورت خواهي از ديگران تعالي يافته است به درختي تناور با ريشه هاي بسيار در خاك ماند. انديشه ي مرد تنها همچون نهالي بي ريشه در خاك است. (ص 27) نظرات خود را به فرد ديگري گفتن و اصلاح اشتباهات وي كاري است مهم. اين كار نشانه ي دلسوزي است. اما شيوه ي انجام اين كار بسيار دشوار است. ساده است پيدا كردن نكات خوب و بد يك نفر و نظر خود را درباره آن نيز بيان كردن. مردم اغلب فكر مي كنند با گفتن چيزهايي كه ديگران آن را ناخوشايند مي شمارند يا گفتن آن را سخت مي پندارند كار خوبي انجام مي دهند و اگر حرف آنها را نپذيرند فكر مي كنند…
شنبه, 03 تیر 1391 ساعت 09:06

پنج حلقه قدرت مياموتو موساشي

پنج حلقه‌ی قدرت موساشی میاموتو (1645 - 1584) به عنوان بزرگترین شمشیرزنی که قدم به عرصه خاکی گذاشته است مورد توجه و احترام افراد بسیار زیادی است. شجاعت و دلاوریهای او سبب زنده ماندن وی در تمامی نبردهایش گردید. افسانه‌های زیادی درباره زندگی میاموتو نقل شده، اما اگر کسی بخواهدنگاهی دقیق و درکی صحیح نسبت به ذهنیات این هنرمند رزمی داشته باشد چه راهی بهتر از خواندن نوشتارهای او در کتاب پنج حلقه‌ی قدرت. پنج حلقه‌ی قدرت (Go Rin no Sho) شاهکاری است از روشهای مبارزه (و احتمالاً اشاره به پنج عنصر بنیادی در فلسفه‌ی تائو یعنی آتش، زمین، فلز، آب و چوبدارد و نیز گفته شده استاد ایتوسو اساس کاتاهای هیان را بر پایه این پنج عنصر تدوین نموده). بسیاری اذعان می‌دارند، هر آن کس که امید دست یافتنبه درجات بالای کمربند سیاه را داشته باشد باید آن را مطالعه کند. برخلاف این حقیقت که میاموتو کتابش را قرنها پیش نوشته است توصیه‌ها و تاکتیک‌هایاو محدود به زمان خاصی نیست. میاموتو در فصل اول کتاب خود 9 اصل را بیان می‌کند که جهت شبیه‌سازی با استراتژی و یا فلسفه‌ی او باید در نظر گرفته وپیروی شوند. در این مقاله بصورت فهرست‌وار به بیان این اصول می‌پردازیم . 1 -…
جمعه, 29 ارديبهشت 1391 ساعت 14:04

هوجو جوتسو - هنر بستن حریف با طناب

" هوجو جوتسوHojo-jutsu " با کنار گذاشتن محتواي معنوي هنرهاي رزمي , گاهي اوقات ميتوان در جنگ با داشتن دلايلي خاص از کشتن افراد دشمن اجتناب کرد . در زمان قديم روش هايي مانند : سوزاندن , قطع اعضاي بدن , خفگي , ضرب و شتم براي کشتن افراد خلافکار مرسوم بود . گاهي اوقات ضروريست که براي شکست دشمن , افراد او را زنده نگه داريم تا بتوانيم اطلاعاتي از آنها بدست بياوريم . با شمشير و يا نيزه نميتوان افراد دشمن را زنده نگه داشت , در اينجاست که روش هاي مبارزه با دستان خالي و تکنيک هاي اسير کردن دشمن به کار مي آيند . " هوجو جوتسو " در ژاپن به عنوان يک هنر رزمي محسوب ميشود , که تاکيد بر بستن دشمن با استفاده از طناب دارد . بسياري از مدارس , اين هنر را بخشي از آموزش هاي خود قرار ميدهند , مدارسي همچون : " کوراما - ريوKurama - Ryu " , " تاکنوچي - ريوTakenouchi - Ryu " , " ايتاتسو - ريوIttatsu - Ryu " . در فرهنگ ژاپني احترام و مقام از اهميتي بيشتري نسبت به اروپا برخوردار است . از اين رو , رقيب تنها دشمني نفرت انگيز به…
جمعه, 01 ارديبهشت 1391 ساعت 07:00

کیوجوتسو - هنر تیر و کمان سامورائی

کیو جوتسو –هنر تیراندازی با کمان کيو جوتسو ( هنر تيراندازي با کمان ) , هنر رزمي سنتي ژاپني که توسط سامورايي ها ژاپن فئودال استفاده ميشد , آنها با استفاده از يک کمان ( يومي Yumi) اين هنر باستاني را تمرين ميکردند . گر چه ممکن است يک سامورايي به عنوان بهترين شمشيرزن با کاتانا ( کن جوتسو ) شناخته شود, اما در واقع " کيو جوتسو " يک مهارت بسيار مهم و حياتي است که براي بخش عمده ايي از تاريخ ژاپن در نظر گرفته ميشود. در بيشتر دوره " کاماکورا " و تمام دوره " موروماچي " ( 1185 - 1568 ) , کمان به عنوان نمادي از جنگجو سلحشور بوده , و راه زندگي جنگجو مرتبط است با " راه کمان و اسب " ( کيوبا نو ميچي Kyuba No Michi) . " پيشرفت و تمرين " يکي از قديمي ترين مدارس رسمي " کيو جوتسو Kyujutsu" , که در قرن 14 تاسيس شد , " اوگاساوارا - ريو Ogasawara - Ryu" بود , اين مدرسه هنر تيراندازي با کمان را به صورت علمي تدريس ميکرد . به خصوص اينکه , تمرين تيراندازي با کمان در حين سوارکاري با اسب ( يابوسامه Yabusame) را توسعه داد…
سه شنبه, 29 فروردين 1391 ساعت 19:12

اجزاء و قطعات شمشیر سامورایی

در تصویر زیر اجزاء و قطعات شمشیر سامورائی به نمایش گذاشته می شود. تصویری از کاتانای شخصی شیهان اشرفی
شنبه, 26 فروردين 1391 ساعت 19:11

واکیزاشی

" واکيزاشيWakizashi" " واکيزاشي " ( به معني " شمشير قرار داده شده در کنار " ) يکي از شمشيرهاي سنتي ژاپني است که توسط طبقه سامورايي در ژاپن فئودال مورد استفاده قرار ميگرفت . " تعريف واکيزاشي " تيغه واکيزاشي بين 30 تا 60 سانتي متر ميباشد ( 12 تا 24 اينچ ) , به واکيزاشي که طول تيغه آن به " کاتانا " نزديک باشد , " او - واکيزاشيO - Wakizashi " گفته ميشود و اگر طول تيغه واکيزاشي به " تانتو " نزديک باشد , " کو - واکيزاشيKo - Wakizashi " گفته ميشود . در صورتي که " واکيزاشي " و " کاتانا " با هم به کمر بسته ميشدند , نشان ميداد که آن سامورايي يا شمشيرزن ژاپني از درجه و مقام بالايي برخوردار است . به واکيزاشي و کاتانا , " دايشوDaisho " نيز گفته ميشود , البته بيشتر در مواقعي که با هم به کمر بسته ميشود . کلمه " دايشو " به معني " بزرگ - کوچک " است . " کاتانا " شمشير بلند يا بزرگ و" واکيزاشي " شمشير همراه يا کوچک ناميده ميشوند . " تاريخچه و استفاده " استفاده از " واکيزاشي " به قرن 15 يا…
یکشنبه, 06 فروردين 1391 ساعت 17:36

تویاما ریو، شمشیربازی امپراطوری ژاپن

تویاما ریو ، شمشیربازی امپراطوری ژاپن تویاما ریو، سبکی از شمشیربازی است که در اوایل قرن ۲۰، با ارتش و نیروی نظامی ژاپن پیوند خورد. این سبک در ۱۹۲۵ برای استفاده در ریکوگان تویاما گاکو Rikugun Toyama Gakko ) مدرسه ای برای کارمندان ارتش که در توکیو مستقر بود) ایجاد شد. بیشتر منابع اذعان دارند که فرم های تویاما، توسط یک هیئت بررسی (انجمن) خلق شد، اما همگی بر این توافقند که ناکایاما هاکودو Nakayama Hakudo ـ شانزدهمین مدیر (soke) شعبهٔ (شیموموراها Shimomura ha) موسو جیکیدن ایشین ریو ایایدو Muso Jikiden Eishin Ryu iaido (با نام جدید، موسو شین دن ریو ایایدو) اگر نه تنها بنیانگذار، بلکه عضو اسبق و مستقیم این سبک، بوده است. هاکادو، در آن زمان در آکادمی شیهان کن جوتسو Kenjutsu Shihan (استاد آموزش شمشیر) بود. مبادرت به همسان سازی فرم ها در دههٔ۱۹۳۰، منجر به ایجاد سه شعبهٔ جداگانه شد: ناکامورا ـ ها Nakamura ha؛ یاماگوچی ـ ها Yamaguchi ha؛ و موریناگا ـ ها Morinaga ha؛ که بر اساس اسامی اشخاص حاضر در جلسه (Hellsten ۱۹۹۸,۲) نامگذاری شد. هر سه شعبه هنوز هم وجود دارند، اما، ناکامورا ـ ها که توسط ناکامورا تایزابورو (Nakamura Taizaburo ۱۹۱۱۲۰۰۳)، بنیان گذارده شد، در غرب از بقیه، مشهورتر است.…
یکشنبه, 06 فروردين 1391 ساعت 16:58

رازهای مبارزه جنگجویانه

رازهای مبارزه جنگجویانه داستانی که می خواهم برای شما تعریف کنم مربوط به یک دهه پس از صلح ژاپن است که با استفاده از سلاح های گرم و به مدد ژنرال اودا نوبوناگا و تویوتومی هیدیوشی، بازوی راست او به دست آمد. این ماجرای تاریخی موضوع فیلم ”رئیس ارتش“ است، اما هیچ کدام از این دو نفر شایستگی این عنوان را نداشتند زیرا آنها از شاخه میناموتو نبودند. یک ژنرال دیگر به اسم توکوگاوا لیزو (۱۶۱۶ ـ ۱۵۴۲) از نتیجه فعالیت صلح جویانه آن دو بهره مند شد و (سال ۱۶۰۳) عنوان ”رئیس ارتش“ را به دست آورد. در طی آرامشی که پس از آن دوره حاصل شد و با عنوان ”توکوگاوا جیدای“ معروف شد (۱۸۶۶ ـ ۱۶۰۳)، ۱۵ رئیس ارتش توکوگاوا به شکل موروثی پشت سر هم به قدرت رسیدند و برای امپراطورها تنها یک قدرت معنوی را باقی گذاشتند. روزی ژنرال دوگول با اشاره به این دوران تاریخی ژاپن قرون وسطی گفت ”من برای افتتاح گل های داوودی این جا نیستم“ ● سامورائی ها دیگر زد و خورد نمی کنند در طی ۲۶۳ سال ”صلح توکوگاوا“، سامورائی ها که دیگر موقعیتی برای مبارزه نداشتند و به کارهای اداری یا پلیسی مشغول بودند، خیلی زود معنای مبارزه واقعی را…
پنج شنبه, 11 اسفند 1390 ساعت 20:13

بوشیدو - راه و رسم سامورائی

بوشيدو چيست؟ بوشیدو در لغت به معنی طریقت سامورائی است. بوشي در ژاپن به جنگجویی گفته مي‌شود كه روح و منش برتري‌جويي و پرواي نام و ننگ دارد و پايبند ارزش‌هاي خاص است. «دو» پسوندي است به معني طريقت، رسم و آيين در بنياد تفكر سامورايي، همت و پايداري بنا به موقعيت است، عزم، مايه كوشش است و همت در كارها، دليري و بي‌پروايي در جان و دل، مرد عمل را مي‌پروراند تا بدون ترس، در راه رسيدن به هدف بيش از پيش تلاش كند و در برابر سختي‌ها از پاي ننشيند. در طريقت سامورايي هيچ كار ناشدني وجود ندارد و با عزم راسخ مي‌توان آسمان و زمين را هم تكان داد. سلحشوري كه عزم و انديشه استوار داشته باشد، در برابر دشواري‌ها نوميد نمي‌شود و درنمي‌ماند، نگراني به دل راه نمي‌دهد و هر چند بار كه بر زمين افتاد دوباره برمي‌خيزد. (مرد صاحب عزم همچون عروسكي فنري است كه هر چند بار كه به زمين بخورد باز همان جا كمر راست مي‌كند) نيروي سخت‌كوشي در راه هدف نشان از انديشه استوار دارد. پيمان بستن با خود و سخت‌كوشي در راه هدف درس نخست در طريقت سامورايي است. عزم و همت، راه را بر ترس مي‌بندد و اميد به پيروزي…
نشانی آکادمی مرکزی کن‌جوتسو ایران
تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، خیابان صرافها، کوچه کنعانی مقدم شرقی، پلاک ۱۰، برج فرشته
همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب